<
Winkelwagen Geen producten

Fitness & Yoga

» Balanstrainers » Buikspiertrainer » Fitnessballen » Fitnessmatten » Fitness & Yoga overig » Foamrollers » Halters & Gewichten » Opdruksteunen » Weerstandsbanden & Expanders
Weergave:


Bezig met laden...

Fitness & Yoga Benodigdheden

Met fitness wordt het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen/fitnesscentra, of thuis, bedoeld.

Yoga (Sanskriet: योग, vertaald: "juk", "verenigen", "beheersen", ook wel "herboren")[1] is een van de zes orthodoxe of astika filosofische scholen (darsana's) van het hindoeïsme. Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken.[2]

In een meer alledaags, westers concept wordt met yoga hatha-yoga bedoeld: een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen.

Indiakundige Jean Herbert definieert yoga eveneens met twee betekenissen die nauw met elkaar samenhangen. Zijn definitie luidt als volgt:

  "yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt, dat wil zeggen verbonden met het Goddelijke, zoals dit wordt uitgedrukt in het woord religie.

Met een kleine variant drukt het woord yoga de toestand uit, waarin de 'waarneembare mens' ook verbonden is met de 'wezenlijke mens', dat wil zeggen waarin de mens zijn ware aard heeft herkregen en er in overeenstemming mee leeft.
De yogatechniek, hoe deze ook mag zijn, is een discipline, waardoor de mens tracht tot de staat van yoga te komen."


Thuis fitnessen

Uiteraard kan men ook thuis trainen indien men voldoende kennis heeft. Dit kan met eenvoudige apparaten. Er zijn niet altijd apparaten nodig om fitness te beoefenen. Oefeningen als touwtjespringen, stretching, opdrukken en buikspieroefeningen kunnen ook thuis gedaan worden.

 

Het doel van fitness

Fitnesstraining kan voor vele doeleinden gebruikt worden:

Daarnaast kunnen fitnesstrainingen effectief ingezet worden voor medische doeleinden. Regelmatige fitnesstraining is effectief gebleken om klachten van de volgende aandoeningen te voorkomen, verminderen of tegen te gaan:

 

Uiteraard kan men ook thuis| Meer

Registreer je als klant en spaar voor 10% korting!

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Onze vermelding op sys.keurmerk.info