B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Beelden & Figuren / Beeldjes / Beeldjes Arbeid / Tegelzetter moerenman beeldje

Tegelzetter moerenman beeldje

(Artikelnr: DS227)
€ 44,95 excl. btw
€ 54,39 incl. btw
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 
  • Afmeting:(h/b/d) in cm ca.: 15x13x7
  • Gewicht:0.500KG

Tegelzetter

Een tegelzetter is een vakman die wandtegels zet en vloertegels legt. Dit kan worden gedaan door tegels in de mortel te drukken of te lijmen met speciale tegellijm. Het beroep tegelzetter is nauw verwant aan het vak van de metselaar en daar in feite ook uit voortgekomen.

Gereedschappen tegelzetter

Een tegelzetter staat een aantal gereedschappen ten dienste waarvan hieronder een aantal is genoemd.

Lijmkam

Een lijmkam wordt gebruikt om lijm gelijkmatig over een muur of vloer te verdelen. Een lijmkam bestaat meestal uit een rechthoekig of trapeziumvormig stukje kunststof of plaatstaal, dat aan de langste kant een soort vertanding heeft en aan de andere kant een greep. Ook zijn er pleisterspanen die aan een lange en een korte kant zijn voorzien van een vertanding en zo ook als lijmkam gebruikt kunnen worden. Er zijn kammen voor verschillende soorten lijm, de grootte en vorm van de vertanding dient hiervoor aangepast te zijn. Voor cementlijm wordt een grove kam gebruikt, soms met halfronde openingen van 15mm of meer tussen de tanden. Voor flexibele lijmen is meestal een fijnere kam nodig, bijvoorbeeld 4 tot 8mm. Ook het formaat van de tegel beïnvloedt de keuze. Voor zwaar belast tegelwerk moet de kam even breed zijn als de tegel, dus er bestaan kammen van 90 centimeter breed.

Moniertang

De moniertang lijkt veel op een nijptang, maar heeft kleinere bekken. De tang wordt gebruikt om stukjes van een tegel af te breken, wanneer die met een tegelsnijder al is ingekrast.

Tegelsnijtang

Een tegelsnijtang wordt gebruikt om in de glazuur van de tegels een kras te geven, zodat op die plaats bijvoorbeeld met een moniertang stukjes kunnen worden afgebroken.

Papegaaibektang

Een papegaaibektang is een tang die wel wat op een nijptang lijkt. Maar de knip- en knijpopening zijn niet precies in het midden, maar aan de zijkant. Met deze korte snijvlakken kunnen korte stukjes tegel worden geknipt.

Voegzetter

Een voegzetter of voegrubber is een rechthoekig stukje rubber dat in een handgreep is gevat. Een voegzetter wordt gebruikt om voegen die al zijn ingewassen gelijkmatig over de hele voeg te verdelen.

Houten spaan

Een houten spaan is een rechthoekig plankje met aan een kant in het midden een handgreep. Een houten spaan wordt gebruikt om muren of vloeren glad te strijken.

Tegelbeugel

De werking van de tegelbeugel lijkt op die van het kruishout van de timmerman. Er wordt een been tegen de zijkant van de tegel gehouden, terwijl het andere been met een scherp wieltje een rechte kras in de tegel maakt, evenwijdig aan de zijde van de tegel. De vorm van een tegelbeugel lijkt wel wat op een passer, want hij heeft twee "benen" die ingesteld kunnen worden. Dit gebeurt door het instellen van een stelschroef die aan beide benen is bevestigd.

Overig

Evenals timmerman en metselaar gebruikt de tegelzetter ook een schietlood, waterpas, draad en een winkelhaak.


| Meer


Opties:

Artikelnummer

DS227 

Gewicht   

0,000 KG

Verzendkosten

€ 0,00 

2 - 3 Dagen

1-8 dagen

EAN

 

Voorraad

€ 44,95
excl. btw
€ 54,39
incl. btw
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Laatst bekeken producten

Reviews

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.