B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Gereedschap / Sleutels / Baco's

Subcategorieën

filter_listfilters

Baco's

Weergave:
 


Bezig met laden...
Proskit 1PK-H026 Adjustable Wrench 20 Mm 150 Mm
Proskit 1PK-H026 Adjustable Wrench 20 Mm 150 Mm
€ 20,95
€ 25,35
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Topex Baco 150mm 0-20mm
Topex Baco 150mm 0-20mm
€ 7,95
€ 9,62
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Topex Baco 200mm 0-24mm
Topex Baco 200mm 0-24mm
€ 10,95
€ 13,25
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Topex Baco 200mm 0-31mm
Topex Baco 200mm 0-31mm
€ 12,95
€ 15,67
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Bahco of Engelse sleutel

Een Engelse sleutel is een verstelbare moersleutel die dezelfde toepassing heeft als een steeksleutel, maar waarvan de bekwijdte met behulp van een wormwiel verstelbaar is. De sleutel kan daarmee binnen bepaalde grenzen aan elke maat zeskantige of vierkante moer of boutkop worden aangepast.

De eerste verstelbare sleutels werden ontwikkeld door Edwin Beard Budding (1795-1846), later verder verbeterd en gepatenteerd door Johan Petter Johansson uit Zweden in 1892. Die had daar in 1886 de Enköpings Mekaniska Verkstad voor opgericht, maar zag geen kans op eigen kracht van zijn product een succes te maken. Hij sloot een overeenkomst met de firma B.AHjort & Company. Deze veel grotere concurrent verkoopt de sleutel tot vandaag de dag nog steeds onder de merknaam bahco. Er zijn er al meer dan 100 miljoen van verkocht. De naam Bahco wordt in Nederland veelal gebruikt als naam voor álle Engelse sleutels, ook die van andere merken, wat een vorm van merkverwatering is.

De hoek tussen kop en greep is met 15° zorgvuldig gekozen. Door de sleutel te kantelen kan een moer 30° worden verdraaid in een kleine ruimte.

Hoe wordt een Engelse sleutel gebruikt?

Bij verkeerd gebruik of een versleten verstelmechanisme kan een Engelse sleutel de boutkop of moer onherstelbaar beschadigen. Het is van belang de sleutel zo ver mogelijk te sluiten. Een Engelse sleutel is verder minder sterk dan een steeksleutel uit één stuk en kan bij foutief gebruik zelf beschadigd raken. Daarom dient men een sleutel te gebruiken die goed past: als de bek maximaal geopend moet worden om om de moer of boutkop te passen, is de sleutel eigenlijk te klein. Als er grote kracht uitgeoefend wordt op de sleutel, kunnen het stelmechanisme en/of de bekken van de sleutel breken. De meeste sleutels zijn in de ene draairichting sterker dan in de andere, maar wat de "beste" draairichting is kan per merk en model verschillen.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Koopjesgadgets Cadeauwinkel voor Kunst, Spaarpotten en Speelgoed


Door de gevolgen van het Coronavirus is het op dit moment enorm druk. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voordat uw bestelling is verzonden.

Onze excuses voor het ongemak!