<
Winkelwagen Geen producten

Beelden & Figuren

» Beeldjes » Sculpturen » Wanddecoraties » Wonen » Zeep bloemen
Weergave:


Bezig met laden...

Kunstgalerie

Een galerie of kunstgalerie, in België ook vaak galerij genoemd, is een ruimte waar tentoonstellingen van beeldende kunst worden georganiseerd, veelal met de bedoeling deze werken te verkopen. Voor het publiek is een galerie een vrij toegankelijke tentoonstellingsruimte waar men ongedwongen genoegen kan beleven aan nieuwe of oude kunst. Het kan daarbij gaan om beeldhouwkunst, schilderkunst, grafiek, of specialismen zoals edelsmeedkunst, fotografie, glaskunst, kunstenaarsboeken, tekeningen en nieuwe media.

Het Engelse gallery heeft een ruimere betekenis: het kan duiden op een serie plaatjes of een min of meer museale tentoonstellingsruimte. Ook het Duitse galerie kan betekenen een 'kunstzaal'.


Kunst

Onder kunst wordt in het algemeen verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen, onder meer: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie.

Glaskunst

Glaskunst is een onderdeel van de beeldende kunsten. Het bekendste voorbeeld is het gebrandschilderd glasraam (met name in kerkgebouwen).

Glasbeeldhouwkunst

Glasbeeldhouwkunst is de techniek van beeldhouwen met het medium glas, waarbij door assemblage van verschillende glasdelen tot één geheel, een kunstwerk wordt gecreëerd: de zogenaamde glassculptuur

Kunstenaar

Een kunstenaar is iemand die zijn of haar creatieve begaafdheid gebruikt om kunst te maken. De term wordt tegenwoordig gebruikt voor beoefenaren van elke kunstvorm: beeldendekunst, muziek, literatuur, theater, film fotografie.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • scheppende kunstenaars (bijvoorbeeld schilders, tekenaars, beeldhouwers, schrijvers, toneelschrijvers,  componisten), wier creativiteit zich richt op het maken van een nieuw kunstwerk;
  • herscheppende/uitvoerende kunstenaars (acteurs, voordrachtskunstenaars, vertalers, dirigenten, musici), die de creaties van scheppende kunstenaars zichtbaar, hoorbaar, ten minste toegankelijk maken voor het (grote) publiek. Zo kan men zeggen dat voor het publiek een kunstwerk pas bestaat als (of voor zolang) het door uitvoerende kunstenaars wordt uit- of opgevoerd.| Meer

Registreer je als klant en spaar voor 10% korting!

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Onze vermelding op sys.keurmerk.info