<
Winkelwagen Geen producten

Rookartikelen

Weergave:


Bezig met laden...

Rookartikelen

Tuff-luv sigaretten doos of een aansteker cadeau doen? Koop je rook accessoires eenvoudig online betaal je aansteker en asbak veilig achteraf in onze beveiligde betaalomgeving

Staande asbak met afvalbak

Voor particulier en ondernemer hebben wij asbakken en afvalbakken. 

Een asbak is een artikel waarin rokers de as van hun sigaret of sigaar kunnen deponeren, en hun restant van de opgerookte sigaret (de peuk) in kunnen uitdrukken.

Functioneel gezien zijn er twee typen asbakken: gesloten en open asbakken. Een gesloten versie houdt de geuren van de afgeslagen as enigszins binnen, zodat er minder luchtjes van de asbak komen.

Er zijn veel soorten asbakken. Voor op de tafel, bij een winkelingang, ingebouwd in een stoel bij treinen en vliegtuigen etc. Asbakken worden gemaakt in verschillende materialen, onder andere in porseleinkristal, glas en metaal. Een wegwerpasbak (die meestal in de horeca wordt toegepast) is van aluminium. Er zijn ook draagbare afsluitbare asbakjes in omloop, die gemakkelijk in de binnenzak meegevoerd kunnen worden.

Door de populariteit van roken werden ook auto's dikwijls uitgerust met een of meer asbakjes. Ook in treinen en vliegtuigen zaten in de rookcoupés (tot het rookverbod werd ingesteld) asbakjes. Deze zijn tegenwoordig dichtgelast of niet meer aanwezig. Ook asbakken in openbare gebouwen worden zeldzaam als gevolg van een rookverbod.

Er zijn diverse initiatieven ontwikkeld om de rokers in het openbaar tegemoet te komen, zoals de peukenpalen en asbaktegels.

 

 | Meer

Registreer je als klant en spaar voor 10% korting!

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Onze vermelding op sys.keurmerk.info