B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Auto & Fiets / Fiets / Fietsenrekken

Subcategorieën

filter_listfilters

Fietsenrekken

Weergave:
 


Bezig met laden...
Bicycle Gear Fietsophanghaak
Bicycle Gear Fietsophanghaak
€ 3,95
€ 4,78
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Fietsenrek voor bedrijf en particulier

Een fietsenrek is een voorziening voor het parkeren van fietsen. Men vindt ze vaak bij winkelcentra en stations, dus op plaatsen waar veel fietsen worden geparkeerd. Er is een ruime keuze in fietsparkeermeubilair op de markt om het fietsparkeren mogelijk te maken.

Wanneer er meerdere fietsen geparkeerd kunnen worden in een enkele constructie spreekt men van een fietsenrek. De klemmen zijn dan vaak beurtelings hoog en laag, met de bedoeling dat de sturen van de fietsen niet verward raken. Dit is niet altijd succesvol, want een stuur zit niet altijd op dezelfde standaardhoogte. Bovendien zitten er vaak rem- en versnellingskabels aan een stuur die dan verward kunnen raken in het stuur van een andere fiets.

Fietsklem

Een veel gebruikte constructie voor het plaatsen van een enkele fiets is een fietsklem. De meeste vast geplaatste fietsklemmen zijn ontworpen om het voorwiel van de fiets in te klemmen waardoor de fiets kan blijven staan zonder het gebruik van de op de fiets gemonteerde standaard. De fietsklem kan aan een muur zijn bevestigd (muurklem) of in het trottoir zijn bevestigd. Een andere vorm bestaat uit een gleuf in een tegel. Nadeel daarvan is dat er vaak rommel in blijft zitten als de tegel niet vaak wordt gebruikt. Bij sommige fietsklemmen moet men het voorwiel iets optillen om het in de klem te zetten.

Een erkend nadeel van veel fietsklemmen is dat het wiel kan krombuigen als er tegen de fiets wordt geduwd. Veel fietsers maken dan ook liever geen gebruik van een fietsklem maar zetten de fiets op de standaard. Zetten ze de fiets op de standaard tussen de fietsen die in een fietsenrek staan, dan wordt de beschikbare ruimte minder efficiënt gebruikt.

Fietsenrek varianten

Enkele varianten van fietsenrekken zijn:

  • rekken waar men het stuur op een haak moet leggen;
  • fietsleunhekken waar men de fiets zijdelings tegen aanzet. Wanneer deze van gebogen metalen pijp gemaakt is worden ze wel "nietjes" genoemd. Vaak hebben ze een min of meer origineel ontwerp;
  • standaards waar men het frame in een 'lasso' vastzet;
  • voor racefietsen: een stuk steigerpijp, waar de beugel van de handrem achter gehaakt kan worden.
Fietsenrekken zijn, vooral in grote steden waar van veel fietsdiefstal sprake is, vaak voorzien van een beugel zodat de fiets met een fietsslot aan iets vasts vastgemaakt kan worden.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.