<
Winkelwagen Geen producten
Veilig en vertrouwd shoppen met webshop keurmerk
veilig en vertrouwd betalen met uw eigen bank
Veilig en vertrouwd achteraf betalen met Afterpay
Veilig en vertrouwd betalen met Paypal
Veilig en vertrowd betalen met Bancontact

Veilig en vertrouwd betalen met Belfius
Veilig en vertrouwd betalen met KBC/CBC bank
 Veilig en vertrouwd betalen met Paysafecard
 
 

PC Gaming

Weergave:


Bezig met laden...
Cobra Pro - Mega G.. Artikelnr: MT261
De Cobra Pro Mega muismat is ontworpen voor gamers. De muismat ..
€ 25,95 *
Per stuk
Cobra pro - multim.. Artikelnr: MT1252
Cobra is een gaming accessoires lijn die zich richt op alle soo..
 
€ 44,95 *
Per stuk
Cobra Pro BATTLE .. Artikelnr: MT1118
De Cobra Pro Battle optische Gaming muis is geschikt voor elk t..
€ 21,95 *
Per stuk
Cobra Pro Hammer –.. Artikelnr: MT3575
Cobra is een gaming accessoires lijn die zich richt op alle soo..
€ 48,95 *
Per stuk
Cobra Pro X-LIGHT .. Artikelnr: MT1117
Dit is de Cobra Pro X-Light optische Gaming muis. De COBRA PRO ..
€ 13,95 *
Per stuk
Cobra Pro – Gaming.. Artikelnr: MT260
De Cobra Pro Gaming mousepad is gemaakt voor elk type gamer. De..
€ 5,95 *
Per stuk
E-Blue Auroza IM P.. Artikelnr: EB-202285
Gamen wordt nog leuker met de E-Blue Auroza Gaming muis. Deze G..
 
€ 98,95 *
Per stuk
E-Blue Auroza Type.. Artikelnr: EB-202278
Gamen wordt nog leuker met de E-Blue Auroza Gaming muis. Met de..
 
€ 71,95 *
Per stuk
E-Blue Cobra 707 ".. Artikelnr: EB-201813
Haal meer uit je games met deze E-Blue Cobra headset. De headse..
 
€ 47,95 *
Per stuk
E-Blue Cobra 902 ".. Artikelnr: EB-100679
Haal meer uit je games met deze E-Blue Cobra headset met vibrat..
 
€ 75,95 *
Per stuk
E-Blue Cobra PC Ga.. Artikelnr: EB-100181
Gamen wordt nog leuker met de E-Blue Auroza Gaming muis. Deze g..
€ 38,95 *
Per stuk
E-Blue Cobra PC Ga.. Artikelnr: EB-201707
Deze E-Blue Cobra Gaming muismat maakt het gamen nog leuker. De..
€ 13,95 *
Per stuk

Spelcomputer

Een spelcomputer of spelconsole is een spelcomputersysteem specifiek gemaakt om spellen op te spelen, vaak op de televisie, maar bij onder andere draagbare spelcomputers kan een beeldscherm ingebouwd zijn.

In de begindagen kon een spelcomputer gebruikt worden om slechts een enkel spel te spelen, of een aantal varianten van één spel, vaak gebaseerd op tennis, zoals het Atari's Pong en Coleco's Telstar. Tegen het eind van de jaren zeventig en begin jaren 80 van de 20e eeuw was Atari een van de eersten met spelcomputers waarop meerdere spellen konden worden gespeeld. Dit werd gedaan door het spel niet in te bouwen, maar op een los medium, zogenaamde spelcartridges, te verkopen. Zo werd het arcadespel Pac-Man enorm populair in 1980. Atari kreeg al snel concurrentie van Philips (de Videopac G7000), Intellivision, ColecoVision, Nintendo en Sega.

Begin jaren 90 kwamen zowel Sega als Nintendo met krachtiger
16-bit systemen, resp. de Sega Mega Drive en het Super Nintendo Entertainment System (SNES). Halverwege de jaren 90 kwam concurrent Sony op de markt met de PlayStation. Dit systeem was krachtiger dan de concurrerende Sega Saturn, en een stuk eerder op de markt dan de Nintendo 64. Deze laatste gebruikte als enige van deze generatie spelcomputers nog spelcassettes, die duurder waren om te produceren dan de cd's van de concurrentie, en bovendien konden daar ook nog veel minder gegevens op worden opgeslagen.

Sega bracht hierna nog de Sega Dreamcast uit, maar dit systeem kon niet tegen de betere marketing op van de PlayStation 2. Vanwege de slechte verkoopcijfers besloot Sega geen hardware meer te maken, alleen nog maar spellen. De PlayStation 2 van Sony was daarentegen wel een groot succes. Microsoft had ook besloten een graantje te willen meepikken van de spelcomputermarkt, en bracht de Xbox op de markt. Alhoewel deze op diverse vlakken technisch superieur was aan de PlayStation 2, was de laatstgenoemde toch een groter succes. Nintendo was ook nog in de markt, en was met de GameCube derde in het rijtje. 

De eer was aan
Microsoft die de Xbox 360 op 2 december 2005 in Europa lanceerde. Ook zijn de Nintendo Wii en de PlayStation 3 door respectievelijk Nintendo en Sony uitgegeven op 8 december 2006 en 27 maart 2007.

Na veel geruchten over een nieuwe Wii in 2011, maakte Nintendo tijdens E3 2011 bekend dat de opvolger van de Wii, de Wii U, eind 2012 zou verschijnen. Begin 2013 was het de beurt aan Sony die op zijn eigen evenement de PlayStation 4 aankondigde. Snel daarna volgde Microsoft met de aankondiging van de Xbox One. Beide consoles werden uitgebracht in november 2013.

Draagbare spelcomputers

De markt voor de draagbare spelcomputer loopt vrij los van de ontwikkelingen van de andere spelcomputers.

Nintendo produceerde eind jaren 80 de Game Boy. De enige noemenswaardige concurrentie was rond die tijd de Atari Lynx. Deze laatste was technisch veruit superieur, maar door het enorme aanbod aan kwalitatief goede Game Boy-spelen en de lagere prijs van de Game Boy zelf maakte de Game Boy een veel groter succes. Ook de begin jaren 90 gelanceerde Sega Game Gear kon hier niet veel aan veranderen en was eenzelfde lot beschoren als de Atari Lynx. Het grootste probleem van de Sega Game Gear was het grote energieverbruik (6 AA batterijen). De Sega Game Gear verbruikte deze 6 batterijen in 3 tot 5 uur, met name door het backlight schermpje. Sega heeft het in Japan en Amerika nog eens geprobeerd met de Sega Nomad, een handheld die de spelen van de Sega Mega Drive kon spelen. Deze handheld is nooit in Europa uitgegeven.

In 1998 kwam SNK met de Neo-Geo Pocket, die een half jaar later al werd opgevolgd door de Neo-Geo Pocket Color. De Neo Geo Pocket was technisch superieur aan de Game Boy en kreeg zeer positieve reacties van de pers, maar het grote publiek liet het systeem links liggen. In 1999 verdween de Neo Geo Pocket in het westen en ook in Japan was het daarna snel over.

In 1999 lanceerde Bandai op de Japanse markt de WonderSwan, die moest concurreren met Nintendo's Game Boy en SNK's Neo-Geo Pocket. De WonderSwan werd opgevolgd door de WonderSwan Color.

Begin 2000 lanceerde Nintendo de Gameboy Advance, waarmee de draagbare spelcomputer weer bij de tijd gebracht werd. Daarna is de Gameboy Advance SP gelanceerd, welke een kleinere inklapbare versie is met ingebouwde scherm-verlichting. In 2004 kwam Nintendo met een nieuwe handheld; de Nintendo DS. Later in hetzelfde jaar kwam Sony met de PSP (PlayStation Portable). Hiermee lijkt er eindelijk concurrentie te ontstaan in de handheld markt. Beide systemen verschillen gigantisch. De Nintendo DS heeft twee schermen boven elkaar in de stijl van de oude Game & Watch, waarvan de onderste een touchscreen is. Daarnaast is er nog de PlayStation Portable die men kan vergelijken met een soort draagbare PlayStation 2.| Meer

Registreer je als klant en spaar voor 10% korting!

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop software webshop
We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.