<
Winkelwagen Geen producten
Veilig en vertrouwd shoppen met webshop keurmerk
veilig en vertrouwd betalen met uw eigen bank
Veilig en vertrouwd achteraf betalen met Afterpay
Veilig en vertrouwd betalen met Paypal
Veilig en vertrowd betalen met Bancontact

Veilig en vertrouwd betalen met Belfius
Veilig en vertrouwd betalen met KBC/CBC bank
 Veilig en vertrouwd betalen met Paysafecard
 
 

Xbox

Weergave:


Bezig met laden...

XBOX Spelcomputer accessoires

De Xbox is een spelcomputer van Microsoft. Hij werd op 15 november 2001 uitgebracht in Noord-Amerika, op 22 februari 2002 in Japan en op 14 maart 2002 werd de Europese markt betreden.

De naam Xbox stamt af van "DirectX Box" (afgeleid van Microsofts API DirectX), een van de codenamen tijdens de ontwikkeling van de spelcomputer, dat door de ontwikkelaars in interne e-mails al snel werd afgekort tot Xbox. Na een strijd met de marketingafdeling won deze naam het uiteindelijk van een lange lijst acroniemen.

Spelcomputer

De Xbox is een veelzijdig apparaat. Naast het spelen van computerspellen kan met het apparaat dvd's worden bekeken en op de ingebouwde harde schijf muziek worden opgeslagen. Door middel van een beveiliging zal het apparaat alleen programmatuur uitvoeren die door Microsoft digitaal ondertekend is en heeft Microsoft een absolute controle over welke programmacode het apparaat precies uitvoert. Dit veranderde toen hackers probeerden onder andere Linux uit te voeren op de Xbox. Tegenwoordig hoeft de Xbox niet eens opengemaakt te worden om te worden omgebouwd.

Feitelijk is de Xbox een pc, maar omdat de software volledig aangepast is, is hier weinig van te merken. De machine functioneert net als iedere andere spelcomputer. De specificaties zijn een aangepaste Pentium III, 64 MB geheugen, een grafische chip gebaseerd op de NVIDIA NV25, een harde schijf van 8 GB (in één bepaalde serie Xbox'en 10 GB, waarvan maar 8 GB kon worden gebruikt), netwerkaansluiting en een dvd-speler. Het besturingssysteem van de Xbox is gebaseerd op de Windows NT-kernel en DirectX. Doordat de Xbox een (aangepaste) versie van DirectX gebruikt, loopt hij vooruit op de concurrentie. Doordat DirectX ook veel wordt gebruikt op pc, is het voor de programmeurs heel eenvoudig een spel over te zetten naar Xbox.

Belangrijk voor een spelcomputer is de spelondersteuning. Deze verliep oorspronkelijk vrij goed; omdat het apparaat feitelijk een pc is, is het vrij eenvoudig pc-spellen aan te passen en voor de Xbox geschikt te maken, dit wordt ook wel porteren genoemd. De verkoopcijfers van de Xbox vielen echter wegens hevige concurrentie en een te hoge prijsstelling tegen. Hierdoor ontstond de onwenselijke situatie dat er te veel spellen op een te kleine markt uitkwamen en veel spellen hun investering niet konden terugverdienen. Dit leidde bij veel speluitgevers tot een omgekeerde reactie, veel spellen in ontwikkeling puur voor de Xbox werden snel voor de pc geschikt gemaakt. Door aanpassing van het prijsbeleid en doordat ze zelf speluitgever is, heeft Microsoft de situatie kunnen corrigeren en de verkoopcijfers van zowel het apparaat als de spellen significant op weten te voeren. Dit laat onverlet dat verkoopcijfers wereldwijd ver achterbleven bij de cijfers van marktleider Sony. Microsoft hoopte haar marktpositie te kunnen verbeteren met haar nieuwe console, de Xbox 360.

Accessoires

Vanaf de releasedatum van de Xbox konden er al accessoires worden gekocht. Gezien de hoge prijs van deze accessoires vonden de meeste mensen dit niet het geld waard en werd het gezien als een manier van Microsoft om gemakkelijk geld te verdienen. Voor systemlinken (Xbox'en met elkaar verbinden zodat er een LAN-netwerk ontstond) beweerde Microsoft dat er een systemlink-kabel moest worden gekocht van €30, maar er kon ook bij de computerwinkel een normale LAN-kabel gekocht worden die veel goedkoper is dan de €30 van de officiële systemlink-kabel. Door deze manier van handelen van Microsoft kocht de consument vaak andere merken dan de officiële accessoires.

Online spelen met XBOX live

Naast het zogenaamde offline kunnen er op Xbox ook online spellen worden gespeeld. Dit houdt in dat de Xbox via een breedbandconnectie verbinding maakt met spelers van over de hele wereld waar dan rechtstreeks tegen gespeeld kan worden. Voor deze service moet echter wel een jaarlijks bedrag worden betaald, hiervoor krijgt men dan een jaarabonnement met een vaste naam, een hoofdtelefoon om met iedereen te kunnen praten en een aantal demo's.

Online worden vooral schietspellen, racespellen en sportspellen gespeeld. Bekende namen zijn Halo 2, Project Gotham Racing 2, Pro Evolution Soccer 4, Top Spin, Unreal Championship, Ghost Recon en Ghost Recon 2, Battlefield Modern Combat, en de Rainbow Six-serie.| Meer

Registreer je als klant en spaar voor 10% korting!

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop software webshop
We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.