B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Tuin / Tuingereedschap / Gazongereedschap
filter_listfilters

Gazongereedschap

Weergave:
 

Trimmer

Een (gras)trimmer, vaak ook wel 'strimmer' genoemd, is een apparaat dat gras maait op moeilijke plekken en randen van het gazon. Hij wordt gebruikt waar de handmaaier of de elektrische maaier niet bij kan en is ook geschikt voor het maaien van nat gras. Door het apparaat omgekeerd te houden kunnen randen langs tegels en borders worden afgesneden.

Constructie en werking trimmer

De trimmer heeft een lange stang met bovenaan een handgreep en aan het ondereinde een spoel met kunststof (meestal nylon) draad. Er zijn ook (sterkere) trimmers met meerdere draden (2 of 4). Een motor slingert het losse uiteinde van de draad met hoge snelheid rond binnen een trommelvormige veiligheidskap. Om de onvermijdelijke slijtage te compenseren wordt de spoel daarbij langzaam afgewikkeld. Gras dat binnen het bereik van de rondzwiepende kunststof draad komt, wordt op die hoogte afgesneden.

De meeste trimmers werken met een elektromotor op het lichtnet, maar er zijn ook draadloze trimmers met accu of met een kleine benzinemotor.

Veiligheidsmaatregelen

Beschermende kleding (stevige schoenen, bril en dergelijke) bij het gebruik van een trimmer is noodzakelijk om de gebruiker te beschermen tegen eventueel rondvliegende steentjes. Andere personen en dieren mogen niet te dicht in de buurt komen.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.