B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Gereedschap / Tangen / Griptangen

Subcategorieën

filter_listfilters

Griptangen

Weergave:
 


Bezig met laden...
Neo Tools Griptang 250mm, Buis-type
Neo Tools Griptang 250mm, Buis-type
€ 19,95
€ 24,14
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Topex Griptang 250mm
Topex Griptang 250mm
€ 15,95
€ 19,30
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Topex Griptang 250mm
Topex Griptang 250mm
€ 12,95
€ 15,67
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Griptang voor in de werkplaats

Een griptang is een stuk gereedschap om materialen tijdelijk krachtig vast te houden of samen te klemmen.

De tang heeft een getande bek met ronde uitsparing in het midden. In 'gesloten' toestand staan de twee delen parallel aan elkaar op een afstand die instelbaar is via een schroef op een van de twee armen. Op dezelfde arm is ook een hendel voorzien die de tang ontspant.

Hoe wordt een griptang gebruikt?

De tang wordt eerst ingesteld door ze te sluiten, en met de schroef de opening van de bek iets nauwer in te stellen dan de dikte van het samengedrukte materiaal. Vervolgens wordt de tang geopend, het materiaal wordt in de bek gestoken, en de tang wordt met enige kracht weer gesloten tot ze vastklikt. Door de hefboomkracht van het mechanisme is de druk en de grip op het materiaal zeer hoog. Er is dankzij de klikconstructie geen knijpkracht op de handvatten benodigd om de perskracht op het ingeklemde materiaal te behouden (vandaar de naam 'grip'tang). Om de tang weer te openen dient een kleine hendel aan de binnenkant van een van de handvatten ingedrukt te worden.

Waar wordt een griptang voor gebruikt?

De tang wordt vooral gebruikt om dunne, harde metalen delen samen te klemmen alvorens ze als een geheel te bewerken, bv. om te lassen, boren,...

Andere materialen kunnen gemakkelijk beschadigd raken of breken door de hoge druk die wordt uitgeoefend.

De tang wordt ook gebruikt in situaties waarbij de perskracht, nodig om de tang te sluiten, moeilijk te combineren is met andere krachten, zoals het ronddraaien van de tang.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Koopjesgadgets Cadeauwinkel voor Kunst, Spaarpotten en Speelgoed


Door de gevolgen van het Coronavirus is het op dit moment enorm druk. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voordat uw bestelling is verzonden.

Onze excuses voor het ongemak!