B2C - B2B Cadeaushop
Onze vermelding op sys.keurmerk.info
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Houten wijnrek voor 16 flessen

Houten wijnrek voor 16 flessen
Reviews | Review toevoegen

Houten wijnrek voor 16 flessen Grenen wijnrek voor 16 flessen Afmeting: 46x23x55cm Met wit bovenblad Inclusief bevestigingsmaterialen HOE BEWAAR JE WIJN? Een wijnkelder is een kelder waarin...

Artikelnummer

DSS-DS31821 

Gewicht   

1,625 KG

Verzendkosten

€ 6,95 

EAN

8711252318219  

€ 18,09 *
Prijs per 

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Houten wijnrek voor 16 flessen

  • Grenen wijnrek voor 16 flessen
  • Afmeting: 46x23x55cm
  • Met wit bovenblad
  • Inclusief bevestigingsmaterialen

HOE BEWAAR JE WIJN?

Een wijnkelder is een kelder waarin wijn wordt bewaard om zich te ontwikkelen. Voor het optimaal bewaren van wijn moet het een ruimte zijn die koel en donker is en een luchtvochtigheid rond de 70% en een constante temperatuur heeft, ideaal is een temperatuur rond 11 graden Celsius.

WIJNREKKEN ZIJN HANDIG

  • Om de flessen lang te kunnen bewaren moeten ze liggend worden opgeslagen. Zo blijft de kurk in contact met de wijn en droogt deze niet uit. Een uitzondering zijn de zoete wijnen uit Tokaj, omdat de zuren van de wijn door de kurk heen vreten.
  • Bewaar- of opbergrekken zijn handig. Om de wijn makkelijk te kunnen herkennen, kan men de flessen met het etiket naar boven en met de hals naar buiten bewaren.
  • In kelders met een optimale luchtvochtigheid zullen de etiketten gaan schimmelen. Om dit te voorkomen kan men flessen bij ontvangst in keukenfolie wikkelen.
  • Snelle of grote schommelingen in de temperatuur zijn funest voor wijn. Een constante temperatuur is daarom belangrijker voor het bewaren van wijnen dan de hoogte van de temperatuur. Een temperatuur hoger of lager dan de ideale 11 - 12 graden is alleen van invloed op het tempo waarin de wijn rijpt (hoe warmer, hoe sneller de wijn rijpt), hoewel een temperatuur boven 17 graden vermeden moet worden omdat de wijn dan verzuurt (azijn wordt).
  • Zonlicht en ultraviolet licht zijn funest voor de wijn. Zelfs door het donkerste glas hebben ze nog een slechte invloed op de kleur en kwaliteit van de wijn. Een ideale kelder is daarom donker.
  • Alle stoffen die sterk en penetrant ruiken moeten vermeden worden, omdat wijn gevoelig is voor geuren die door de kurk dringen en hierdoor de geur en smaak van de wijn beïnvloeden. Dit geldt zowel voor chemische luchtjes als voor sterk geurende groenten en kruiden.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.