B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Huishouden / Vloer- & ruitenreiniger / Ruitenreinigers
filter_listfilters

Ruitenreinigers

Weergave:
 


Bezig met laden...
Brüder Mannesmann - Li-ion Accu vacuüm raamwisser (3,6V)
Brüder Mannesmann - Li-ion Accu vacuüm raamwisser (3,6V)
€ 49,95
€ 60,44
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Raamwisser elektrisch
Raamwisser elektrisch
€ 22,95
€ 27,77
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Glasbewassing

Glasbewassing is het reinigen van ramen.

Voor het reinigen van de ramen wordt meestal een spons gebruikt waarmee water met een schoonmaakmiddel op het glas wordt aangebracht. Met behulp van een wisser wordt het vuil en de resten van het opgebrachte schoonmaakmiddel verwijderd.

Uit ergonomisch oogpunt wordt er steeds vaker gewerkt met klapwissers. Deze verlagen de kans op RSI terwijl de arbeidsprestatie hoger ligt.

Hulpmiddelen voor het bewassen van hogere ramen

Ladders

Bij het bewassen van ramen is er al gauw een ladder nodig om de hogere ramen te bereiken. Er wordt gebruikgemaakt van aluminium en van houten ladders. De houten ladders zijn stabieler met name wanneer het waait, de aluminium ladders zijn lichter.

Hoogwerkers

De oplossing waarvoor aanvankelijk gekozen werd was de hoogwerker. Dit is een machine waarbij de glazenwasser in een bak naar het raam gebracht wordt. De veiligheid is gewaarborgd zolang de hoogwerker op de aangegeven wijze geplaatst wordt. Omdat men vaak snel wil werken, wordt hier wel de hand mee gelicht wat dodelijke ongelukken ten gevolge heeft.

Tucker pole-systeem

Het Tucker pole-systeem, is een uit Amerika afkomstig systeem waarbij gebruikgemaakt wordt van gedemineraliseerd water. Het wordt ook wel telescoopglasbewassing genoemd aangezien het, door de stok te verlengen, mogelijk is om tot 20 meter hoog ramen te wassen (in Nederland beperkt via de Arbowet tot maximaal 13,5m). In jargon wordt ook weleens de term osmosesysteem gebruikt.

Dit systeem heeft een aantal voordelen ten opzichte van een hoogwerker. Het neemt minder ruimte in, is goedkoper en er zijn minder eisen aan de ondergrond.

Glasbewassing in Nederland

De wijze waarop in Nederland hoger gelegen ramen gewassen worden is de laatste tijd enorm gewijzigd door de invoering van arbo-regels waardoor de lengte van de te gebruiken ladders drastisch werd beperkt. Hierdoor moet op een andere manier worden gewerkt, zoals met een hoogwerker of een telescoop. Vanaf 15 juli 2006 mag een VCA-gekeurd bedrijf niet hoger dan 10 meter werken op een ladder.

In 2008 bleek dat in de particuliere sector misstanden bestonden, waarbij concurrentie werd uitgesloten of tegengegaan. Zo bleken bepaalde wijken onder de glazenwassers verdeeld te zijn en werden nieuwkomers buitengesloten.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.