B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down

Overig messen

Weergave:


Bezig met laden...
Bergner Broodmes 20cm
Bergner Broodmes 20cm
€ 6,95
€ 8,41
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Koksmes 20cm
Bergner Koksmes 20cm
€ 7,95
€ 9,62
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Broodmes 20cm
Bergner Masterpro Broodmes 20cm
€ 12,95
€ 15,67
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Hakmes 17.5cm
Bergner Masterpro Hakmes 17.5cm
€ 18,95
€ 22,93
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Koksmes 20cm
Bergner Masterpro Koksmes 20cm
€ 15,95
€ 19,30
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Officemes 12.5cm
Bergner Masterpro Officemes 12.5cm
€ 8,95
€ 10,83
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Santokumes 17.5cm
Bergner Masterpro Santokumes 17.5cm
€ 15,95
€ 19,30
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Schilmes 8.75cm
Bergner Masterpro Schilmes 8.75cm
€ 7,95
€ 9,62
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Masterpro Vleesmes 20cm
Bergner Masterpro Vleesmes 20cm
€ 12,95
€ 15,67
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Officemes 12.5cm
Bergner Officemes 12.5cm
€ 5,95
€ 7,20
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Schilmes 8.75cm
Bergner Schilmes 8.75cm
€ 4,95
€ 5,99
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Vleesmes 20cm
Bergner Vleesmes 20cm
€ 6,95
€ 8,41
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Soorten messen


Zwitsers zakmes

Er zijn vele soorten messen, allemaal met een eigen specialiteit. Van messen waar je een boterham mee kunt smeren, tot messen waar je in de wildernis mee kunt overleven.

  • Aardappelschilmesje: mesje om aardappelen en groente te schillen/ snijden.
  • Bajonet: een dolkvormig gevechtswapen dat aan een geweer bevestigd kan worden.
  • Bijl: een kort, zwaar mes aan een lange steel om mee te hakken.
  • Boterhammes: mes voor het besmeren van boterhammen.
  • Botermes: mes voor het besmeren met boter.
  • Bowiemes: mes in een traditionele Amerikaanse stijl met een traditionele vorm, vrij lang en zwaar.
  • Breekmes of afbreekmes(je): een kantoormes of werkmes met een uitschuifbaar blad dat bestaat uit een aantal delen die kunnen worden afgebroken wanneer ze bot zijn.
  • Brievenopener: puntig mes om brieven te openen. Is niet echt scherp.
  • Broodmes: lang mes met zaagkant, om brood te snijden/ zagen.
  • Chinees koksmes: groot rechthoekig mes met dunner lemmet dan westers hakmes, geschikt om zeer veel bereidingen in de keuken mee te doen, van hakken tot fijnsnijden tot platslaan van teentjes knoflook tot naar de pan dragen van ingrediënten.
  • Dolk: een tweesnijdend mes met een symmetrisch lemmet.
  • Dolkmes: een tweesnijdend mes met een niet-symmetrisch lemmet.
  • Hakmes: zwaar mes met groot vierkant blad, geschikt om harde levensmiddelen mee in stukken te hakken.
  • Jachtmes: mes geschikt voor het in stukken snijden en villen van wild, meestal met rechte rug, lichte drop point, holle snede en soms fraai bewerkt handvat.
  • Kaasmes: een aan het uiteinde gekromd en gespleten mes om kaas te snijden en te prikken.
  • Kapmes: een groot mes dat kan worden gebruikt om planten zoals suikerriet te kappen, en om zich in een oerwoud een weg te banen.
  • Kelnersmes: eigenlijk een kurkentrekker met een (klein) inklapbaar mesje.
  • Knipmes: een mes waarvan het lemmet in het handvat kan worden geklapt.
  • Koksmes: lang stevig mes met rechte rug en iets convexe snede.
  • Kris: oosters gevechtsmes, waarvan het lemmet opzettelijk kan worden afgebroken van het handvat, zodat dit in het lichaam van de tegenstander achterblijft. Vaak voorzien van weerhaken of kartels.
  • Kukri: Nepalees hakmes
  • Laguiolemes: een ambachtelijk vervaardigd mes uit of in de stijl van de Franse plaats Laguiole.
  • Lierenaar: een typisch vouwmes vervaardigd in de streek van Lier, Heist-op-den-berg en Aarschot.
  • Lintmes: een dun eindloos mes (als een ring) met een snijkant of vertanding, wordt meestal toegepast voor machinaal snijden.
  • Multitool: een opvouwbaar stuk gereedschap met meerdere stukken gereedschap waarin een combinatietang de boventoon voert, maar waarin ook een of meer messen zijn te vinden.
  • Oestermes: kort, dik mes dat wordt gebruikt om oesters mee open te wrikken.
  • Officemes: klein koksmes, voor het schoonmaken van groenten etc.
  • Puukko: Fins jachtmes.
  • Santokumes: Japanse versie van het koksmes, met een eigen snijtechniek.
  • Scheermes: rijtje van meestal twee mesjes dat (ongewenste) haren verwijdert van de huid. Een bekend merk is Gilette.
  • Schildershakmes: een mes dat aan de ene kant scherp, en aan de andere kant afgeplat is (om op te slaan). Om oude stopverf te verwijderen.
  • Sgian dubh: eenzijdig geslepen traditioneel Schots dolkmesje om in de kous onder de kilt te dragen.
  • Slagmes: een bot, afgestompt mes van een behanger, om banen op maat af te slaan (als bij een envelop).
  • Snoeimes: gekromd mes om takken van bomen en struiken te snoeien.
  • Stanleymes (merknaam): een universeel mes met verwisselbaar blad.
  • Stekmes: (oculeermes): mes om planten te stekken/oculeren. Heeft een kort lemmet.
  • Stiletto: vaak wordt hiermee bedoeld een knipmes met een veermechaniek waardoor het lemmet zijdelings uit het heft schiet. Letterlijk doelt de term enkel op een smal lemmet, vaak aan anderhalve zijde scherp.
  • Survivalmes: een mes met speciale voorzieningen zoals een zaagrand en in de greep vislijn, kompas etc. gebruikt in de wildernis voor diverse doeleinden.
  • Tornmesje: mesje dat bij het naaien wordt gebruikt om stiksels los te halen
  • Valmes: mes waarbij het lemmet rechtstandig uit het heft kan worden geschoven of geschoten door middel van een veer.
  • Vismes: een mes gebruikt om vis te fileren en/of te eten.
  • Vlindermes: een soort opvouwbaar zakmes met twee handvatten die rond kunnen draaien in tegengestelde richting, dusdanig dat, wanneer het mes gesloten is, de mesbladen binnen de groeven in de handvatten worden verborgen.
  • Werpmes: een mes om mee te werpen, meestal uit 1 stuk vervaardigd omdat het vele botsen handvatten doet losgaan.
  • Wiegemes: een mes met een gebogen lemmet en twee handvatten, om etenswaar fijn te snijden.
  • Zakmes: een mes dat ingeklapt kan worden zodat het eenvoudig en veilig in een broekzak kan worden meegedragen.
  • Zwaard: het lemmet heet bij een zwaard een kling, de kling is tweesnijdend en een zwaard wordt als gevechtswapen gebruikt en heeft daarom ook een grote stootplaat.
  • Zwitsers zakmes: een zakmes met een aantal andere stukken gereedschap dat zo klein en veilig kan worden opgevouwen dat het eenvoudig in een broekzak kan worden meegedragen (alhoewel het comfort bij de meest uitgebreide versies van enkele centimeters dik te wensen over laat).



| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.