B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Koken & Tafelen / Pannen / Braadpannen

Braadpannen

Braadpan of Stoofpan



Weergave:


Bezig met laden...
Bergner Braadpan 20cm - 2.4 liter
Bergner Braadpan 20cm - 2.4 liter
€ 34,95
€ 42,29
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner Braadpan 24 cm - 4.2 liter
Bergner Braadpan 24 cm - 4.2 liter
€ 39,95
€ 48,34
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Braad- en stoofpan 24cm - groen
Braad- en stoofpan 24cm - groen
€ 16,95
€ 20,51
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Braad- en stoofpan 24cm - lichtblauw
Braad- en stoofpan 24cm - lichtblauw
€ 16,95
€ 20,51
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Gietaluminium Braadpan 20cm - 1.8 liter
Gietaluminium Braadpan 20cm - 1.8 liter
€ 19,95
€ 24,14
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Gietaluminium Braadpan 24cm - 2.7 liter
Gietaluminium Braadpan 24cm - 2.7 liter
€ 22,95
€ 27,77
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Renberg Braadpan met deksel 20cm
Renberg Braadpan met deksel 20cm
€ 13,95
€ 16,88
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
San Ignacio Braadpan 24cm-4.5L
San Ignacio Braadpan 24cm-4.5L
€ 21,95
€ 26,56
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Braadpan - Stoofpan


In een braadpan (ook wel stoofpanstoofpot of sudderpan genoemd) kan een product - veelal vleesgevogelte of wild - worden gebraden of worden dichtgeschroeid alvorens het wordt gebraden in de oven. Om het vlees dicht te schroeien verhit men de braadpan tot een hoge temperatuur en gebruikt men boter of olie. Een braadpan is wijd en diep en hoort een dikke bodem te hebben zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Een veel gebruikte braadpan is van geëmailleerd gietijzer gemaakt. Deze pan is wel veel zwaarder dan een van geëmailleerd plaatijzer, maar geeft in het algemeen een beter braadresultaat.

In de 17e eeuw werd de braadpan gemaakt van gietijzer en gebruikt door de pan direct in het vuur te plaatsen, soms zelfs met kolen op het deksel van de pan. Dit Nederlandse ontwerp werd in een aantal landen overgenomen, waaronder in de vroege Noord-Amerikaanse koloniën. Daar is dit type pan bekend geraakt als "Dutch oven". Deze pannen werden veel gebruikt tijdens de karavaantochten in de grote trek naar het westen. Het is het officiële kookinstrument van de Amerikaanse staat Texas.

Eten van gebraden vlees

Het wordt aangeraden het gebraad 5 tot 10 minuten te laten rusten voor het wordt aangesneden. Snij het gebraad steeds tegen de draad in; korte vezels zijn gemakkelijker te kauwen zodat het vlees malser lijkt. Men kan het beste een ongekarteld mes gebruiken, zodat de vleessappen behouden blijven.

Verschil tussen bakken en braden

Bakken en braden zijn gelijkaardige kooktechnieken, maar braden duurt langer, gebeurt op lagere temperatuur en meestal in een afgesloten pot; terwijl bakken minder lang duurt, op hogere temperatuur gebeurt en zonder deksel. Beide technieken kunnen gebruikt worden op open vuur en in een oven.



| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.