... ...
3D RENDIEREN MET SLEE 2METER ...
<
Onze vermelding op sys.keurmerk.info
info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Snelkookpannen

Weergave:


Bezig met laden...
Bergner  Hogedrukpan 6 liter)

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Bergner  Hogedrukpan 6 liter)

Bergner Hogedrukpan 6 liter)

(0)
€ 106,42

Bergner Hogedrukpan (6 liter)

  • Bespaart veel energie(kosten)
  • Materiaal: Roestvrij staal. 
  • Diameter pan: 22cm.
  • Capaciteit: 6 liter.
  • Induktie bodem.

Bergner RVS 18/10 Hogedrukpannenset 22cm - 4 en 6 liter

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Bergner RVS 18/10 Hogedrukpannenset 22cm - 4 en 6 liter

Bergner RVS 18/10 Hogedrukpannenset 22cm - 4 en 6 liter

(0)
€ 137,88

Bergner RVS 18/10 Hogedrukpannenset 22cm - 4 en 6 liter

  • Materiaal: RVS 18/10, glanzend. 
  • 3 Delige set: 
  • Hogedrukpan met doorsnede 22cm - 4,0 liter 
  • Hogedrukpan met doorsnede 22 cm - 6,0 liter 
  • Deksel, passend op beide pannen. 
  • Geschikt voor induktie. 
  • Geïsoleerde handgreep.
  • Maataanduiding aan binnenzijde van de pan.
  • Bevat een zgn. euro-handleiding (wel engels- en duitstalig, niet- nederlandstalig)

Een hogedrukpan, ook wel snelkookpan genoemd, is een pan waarin levensmiddelen onder druk worden gekookt, waarbij de kooktemperatuur hoger is dan 100° Celsius en de gerechten sneller gaar zijn.

De hogedrukpan is zuinig met energie. Weliswaar is het een zware pan met een grote warmtecapaciteit, maar er hoeft maar weinig water aan de kook te worden gebracht. Het voedsel wordt bij een temperatuur boven 100° C bereid, zodat het aanzienlijk sneller gaar is dan met gewoon koken. Daardoor blijven ook meer vitaminen behouden

Bergner RVS 18/10 Stoompan 18cm - 2,2 liter

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Bergner RVS 18/10 Stoompan 18cm - 2,2 liter

Bergner RVS 18/10 Stoompan 18cm - 2,2 liter

(0)
€ 47,13

Bergner RVS 18/10 Stoompan 18cm - 2,2 liter

  • Aardappels koken in de pan en tegelijkertijd groente stomen in de stoompan 
  • Dat is pas energie-zuinig koken
  • Neem dan een stoompanset van Bergner uit de serie "Gourmet" 
  • Materiaal: RVS 18/10 (mat en glanzend) 
  • Met glazen deksel 
  • Afmeting kookpan:
  •      Diameter: 18cm
  •      Hoogte 9m 
  • Afmeting stoompan: 
  •      Diameter 18cm
  •      Hoogte 9cm 
  • Inhoud: 2,2 liter
  • De binnenzijde is voorzien van een maatverdeling 
  • De energiebesparende bodem van aluminium verdeelt de warmte snel en gelijkmatig 
  • Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook induktie
  • Vaatwasmachine-bestendig
Een pan of pot is een gebruiksvoorwerp, in de regel cilindrisch van vorm, waarin iets gekookt of gebakken kan worden. In Vlaanderen spreekt men over een pan of bakpan als men het in Nederland over een koekenpan heeft, ander kookgerei heet er kookpot of kortweg pot of kom. In sommige Vlaamse dialecten gebruikt men het woord casserole, wat het Franse verkleinwoord van het Provençaalse woord 'cassa' (kom) is, en het Franse woord voor steelpan

Bergner RVS Hogedrukpan Bern 6 liter

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Bergner RVS Hogedrukpan Bern 6 liter

Bergner RVS Hogedrukpan Bern 6 liter

(0)
€ 117,31

Bergner RVS Hogedrukpan 6 liter

  • Onder hoge druk koken betekent sneller warm en minder energieverbruik
  • De hogedrukpan en deksel zijn vervaardigd van RVS (buitenzijde glanzend, binnenzijde mat)
  • Handgrepen van bakeliet
  • Geschikt voor alle soorten van verwarming, ook induktie
  • Het deksel is met een hand te open
  • Knop voor: geen druk / lage druk / hoge druk / zeer hoge druk
  • Diameter pan 22cm, Inhoud: 6 liter 
  • Gebruiksaanwijzing o.a. in het duits en engels (niet in het Nederlands)

Een hogedrukpan, ook wel snelkookpan genoemd, is een pan waarin levensmiddelen onder druk worden gekookt, waarbij de kooktemperatuur hoger is dan 100° Celsius en de gerechten sneller gaar zijn.

De hogedrukpan is zuinig met energie. Weliswaar is het een zware pan met een grote warmtecapaciteit, maar er hoeft maar weinig water aan de kook te worden gebracht. Het voedsel wordt bij een temperatuur boven 100° C bereid, zodat het aanzienlijk sneller gaar is dan met gewoon koken. Daardoor blijven ook meer vitaminen behouden

Masterpro RVS 18/10 Snelkookpan 6 liter

Snel bekijken

Bestellen

(0)
Op voorraad
Masterpro RVS 18/10 Snelkookpan 6 liter

Masterpro RVS 18/10 Snelkookpan 6 liter

(0)
€ 117,31

Bergner Masterpro Hogedrukpan 6 liter

Met een snelkookpan of hogedrukpan kun je je gerechten een stuk sneller bereiden dan t.o.v. een gewone kookpan. Naast deze tijdsbesparing bespaar je ook enorm op de energiekosten van het koken. Het belangrijkste is echter dat je ook veel gezonder kookt, er zullen meer voedingsstoffen behouden blijven, je voorkomt dat vitamines vernietigd worden door te lang koken.

  • De snelkookpan is van 18/10 RVS met een diameter van 22 cm en een capaciteit van 6 liter
  • Uitgevoerd met een draaibare vergrendeling, met één hand te openen
  • De hogedrukpan is voorzien van een "stay-cool" handgreep
  • Geschikt voor inductie, gas, halogeen, elektrisch en keramisch koken
  • Wordt geleverd met engelstalige handleiding (geen nederlandstalige handleiding aanwezig)
  • Typernummer: BGMP-1100-MM

Bergner Masterpro Series

MASTERPRO IS ONTWORPEN DOOR PROFESSIONALS EN CHEFS, DIE DE BESTE MATERIALEN EN COATINGS, DIE BESCHIKBAAR ZIJN, VOOR UW KOOKERVARING HEBBEN GENOMEN. MET EEN GARANTIE VAN 10 JAAR BELOOFT DE COLLECTIE TOP EN DUURZAME PRESTATIES.

Dit assortiment biedt aluminium pannen en roosters die perfect zijn voor frituren of grillen, dankzij het vermogen van aluminium om hoge temperaturen te bereiken en te behouden.Whitford Quantanium® coating maakt de pannen extreem bestendig tegen krassen, slijtage en slijtage.Masterpro potten zijn gemaakt van 18/10 roestvrij staal, een materiaal dat bekend staat om zijn grote weerstand tegen slijtage en corrosie.De inductiebases op de potten geleiden de warmte gelijkmatig en zijn geschikt voor alle warmtebronnen.

Snelkook- of hogedrukpan

Een hogedrukpan, ook wel snelkookpan genoemd, is een pan waarin levensmiddelen onder druk worden gekookt, waarbij de kooktemperatuur hoger is dan 100° Celsius en de gerechten sneller gaar zijn.

De hogedrukpan is zuinig met energie. Weliswaar is het een zware pan met een grote warmtecapaciteit, maar er hoeft maar weinig water aan de kook te worden gebracht. Het voedsel wordt bij een temperatuur boven 100° C bereid, zodat het aanzienlijk sneller gaar is dan met gewoon koken. Daardoor blijven ook meer vitaminen behouden.

Bereidingstijden snelkookpan

Gebruik

De pan, die doorgaans een inhoud heeft van tussen de 2,5 en 10 liter, wordt voor het koken gevuld met een laagje water. Op de bodem komt een treeftje te staan, met daarop een of meer houders waarin groentenaardappelen of vlees kunnen worden gedaan.

Na het afsluiten van de pan wordt de pan verwarmd. Bij stijgende temperatuur wordt het water steeds heter en verandert een deel van het water in stoom. De druk in de pan zal toenemen, tot de met de overdrukklep ingestelde druk bereikt is. Door de toegenomen druk kookt het water niet bij de gewoonlijke temperatuur (op zeeniveau) van 100° C. Door de hogere druk kan de temperatuur van het water en van de stoom die in de pan zit oplopen tot zo'n 120° C. De druk, en daardoor ook de maximum temperatuur, wordt constant gehouden doordat de overdrukklep stoom laat ontsnappen. Dat gebeurt met een sissend geluid. Omgaan met de pan moet voorzichtig gebeuren omdat de temperatuur hoog is en men zich kan branden aan eventueel ontsnappende stoom.

Men moet tijdens het koken de warmtebron zodanig afstellen dat er nét wat stoom wordt afgeblazen, maar niet te veel, omdat men kookt met relatief weinig water. Als de kooktijd is verlopen moeten het water en de stoom in de pan afkoelen zodat de druk weer afneemt tot een niveau dat de deksel veilig kan worden verwijderd. Men kan dit doen door de warmtebron uit te zetten en te wachten totdat het ontsnappen van stoom stopt. Pas na ongeveer een kwartier mag de pan geopend worden, wat van invloed is op de gaartijd en totale kooktijd, waardoor het gebruik voor kort kokende producten qua tijd weinig besparing oplevert. Een snellere manier is door koud water over te pan te laten lopen.

Moderne pannen hebben een gesloten systeem waarbij zonder meer geen stoom meer ontsnapt. Daardoor is het energieverbruik nog verder teruggebracht. Bij oudere systemen wordt de drukregelaar omlaag geschroefd.

Hoe hoger men zich boven zeeniveau bevindt, bijvoorbeeld in een bergachtige omgeving, hoe lager de luchtdruk is. Bij een lagere luchtdruk kookt water bij een lagere temperatuur. Op bijvoorbeeld circa 1000 m hoogte kookt water bij circa 90° C. Koken met kokend water in een open pan maakt het voedsel dan niet gaar, of het duurt langer. Bovendien worden mogelijk eventuele ziekteverwekkers in het rauwe voedsel niet onschadelijk gemaakt. Zij die op hoogte voedsel willen koken gebruiken vaak een hogedrukpan om de vereiste hoge temperaturen te verkrijgen.

Voorbeelden van bereidingstijden

gerecht kooktijd in minuten
aardappelen 7
bieten 35
sperziebonen 4
witlof 3
vlees stoven 55



| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.