B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Koken & Tafelen / Pannen / Soeppannen

Soeppannen

Weergave:


Bezig met laden...
Excellent Houseware RVS Soeppan met deksel (9 liter)
Excellent Houseware RVS Soeppan met deksel (9 liter)
€ 17,95
€ 21,72
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
RVS Soeppan met deksel  (6 liter)
RVS Soeppan met deksel (6 liter)
€ 12,95
€ 15,67
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Soeppan emaille - 6 liter
Soeppan emaille - 6 liter
€ 14,95
€ 18,09
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Soep

Soep is vloeibaar voedsel dat bereid wordt door ingrediënten te koken, bijvoorbeeld groenten en/of vlees. Soep is een van de oudste gerechten; al in de prehistorie werd soep gegeten.

Er bestaan zeer veel verschillende soepen en soep wordt over de hele wereld gegeten.


Groentesoep met rundvlees en gerst

Vaak wordt voor de bereiding van soep uitgegaan van bouillon: een aftreksel van vlees (vaak kip of rund) met bot dat zeer lang (enkele uren) met kruiden wordt gekookt. Bij dit proces gaan sommige eiwitten die aanwezig zijn in het bot (collageen) gedeeltelijk in oplossing. De bouillon kan zo worden gegeten (soms met toevoeging van een ei), maar dient ook als basis voor soepen waaraan andere ingrediënten als tomaten en groenten worden toegevoegd. Na enige tijd koken met de ingrediënten kunnen deze zeer fijn met de vloeistof worden vermalen zodat een homogene velouté wordt verkregen, alternatief kan de soep zo worden gegeten. Sommige ingrediënten zullen door lang koken zelf uit elkaar vallen (bijvoorbeeld erwtensoep). Als laatste toevoeging worden soms kleine licht gekruide gehaktballetjes toegevoegd. Aan tafel worden sommige soepen afgemaakt met een wolkje room. Soep bestaat vooral uit water. De samenstelling van dat water is bijgevolg van belang. Het totaal aan vaste stof (TVS) dat dat water bevat is van invloed op het oplossingsvermogen van het water en de hoeveelheid ingrediënten die nodig zijn om tot hetzelfde resultaat te komen. Het soort water zal dus in hoge mate de smaak en het aanzicht (en dus de waardering) bepalen: gemaakt met dezelfde ingrediënten geeft soep gemaakt van hard leidingwater een andere beleving dan soep gemaakt met bronwater met een gunstiger TVS. Water met een laag TVS en een gunstige zuurgraad zal groenten ook gelijkmatig gaar maken (ook binnenin) en niet, zoals bij water met hoog TVS of hard water, van buiten zacht en week en van binnen hard of half rauw. Het oplossingsvermogen van water heeft dus invloed op aroma en smaak.

De eerste reclamecampagnes die specifiek voor de doelgroep van huisvrouwen werd ontworpen, waren vaak voor soep in blik of soep in poedervorm.



| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.