B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down

Kaasplankje

Weergave:


Bezig met laden...
Cuisine Kaasplateau met onderzetter
Cuisine Kaasplateau met onderzetter
€ 11,95
€ 14,46
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Excellent Houseware Bamboe 4 delige kaasset
Excellent Houseware Bamboe 4 delige kaasset
€ 9,95
€ 12,04
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Excellent Houseware Kaasplank (30x19.5) met bakje en mes
Excellent Houseware Kaasplank (30x19.5) met bakje en mes
€ 11,95
€ 14,46
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Kaasset 6 delig
Kaasset 6 delig
€ 8,95
€ 10,83
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Renberg Kaasplank (37,8x26x1,5)
Renberg Kaasplank (37,8x26x1,5)
€ 8,95
€ 10,83
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Renberg Kaasplank (41x30,5x1,5)
Renberg Kaasplank (41x30,5x1,5)
€ 14,95
€ 18,09
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Kaasplankje

Een kaasplankje kan meerdere zaken betekenen:

  • een snijplank waarop kaas wordt gesneden. Hoewel het woord plank naar hout verwijst, is een kaasplank niet altijd van hout gemaakt. Eerder gebruikt men om hygiënische redenen afwasbare en hardere materialen zoals glasaardewerk, harde kunststofmarmerroestvast staal. Als er toch hout gebruikt wordt, is het meestal een harde soort zoals beuken- of wortelhout.
  • een plateau van roestvast staal (vroeger: altijd van slecht reinigbaar vurenhout) waarop een aantal kazen liggen te rijpen in "kaaspakhuizen".
  • een schotel waarop verschillende kazen zijn geschikt. In Frankrijk is het gebruik de kaasplank voor het zoete dessert te serveren. Dit heeft ermee te maken dat bij kaas nog wijn (kan worden) wordt gedronken, en dit na een zoet dessert niet gebruikelijk is, zo zou je immers de wijn "verpesten". Uitzondering kan zijn kaasplankje NA dessert in combinatie met port. Alleen een kaasplateau zonder dessert is natuurlijk ook een optie. Een kaasplateau bevat minimaal drie en maximaal vijf verschillende kazen. Om de smaak te bevorderen is het wenselijk de kazen een half uur van tevoren uit de koelkast te nemen. In restaurants kan men vaak een eigen kaasplank samenstellen: er worden dan (veel) meer kazen gepresenteerd, waar men er enkele uit mag kiezen. Van deze gekozen kazen wordt een klein stuk afgesneden en geserveerd.

De volgorde van kaas is van licht naar pittig. Bijvoorbeeld: geitenkaas, brie, harde kaas, roodschimmelkaas, blauwschimmelkaas.

  • de bordjes waarmee tussen 1988 en 2000 in Nederland werd aangegeven dat op een autosnelwegvak een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt, in plaats van de toen geldende landelijke maximumsnelheid van 120 km/u. De bedoelde bordjes waren geel, vandaar de associatie met kaas.



| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.