B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Beelden & Figuren / Beeldjes / Beeldjes Arbeid / Landmeter moerenman beeldje

Landmeter moerenman beeldje

(Artikelnr: DS276)
€ 47,95 excl. btw
€ 58,02 incl. btw
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Landmeter moerenman beeldje

  • Afmeting:(h/b/d) in cm ca.: 21x18x10
  • Gewicht:0.800 KG

Een geodeet of landmeter is een landmeetkundige, een beoefenaar van de geodesie.

Een geodeet is vaak in dienst van een overheidsinstelling zoals het kadaster of bij een ingenieursbureau. Ook wordt van zijn expertise gebruikgemaakt bij de aanleg van nieuwe verbindingen, zoals kabels, wegen en spoorlijnen. Een geodeet moet rekening houden met milieuwetgeving, technische mogelijkheden en de te maken kosten. Hij bepaalt oppervlaktes door middel van cartografie.

Landmeetkunde

Landmeetkunde is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het meten van land, meer precies, de onderlinge positie van punten op het aardoppervlak. Dit gebeurt onder meer met behulp van een tachymeter (totalstation) en/of een theodoliet, tegenwoordig ook wel met behulp van GPS en Civiele-ontwerpsoftware.

De landmeetkunde, onderdeel van de geodesie, richt zich op de meetkundige beschrijving van stukken land waarbij het effect van de aardkromming planimetrisch (dat wil zeggen in het horizontale vlak) kan worden verwaarloosd (wat normaliter geldt voor gebieden niet groter dan ongeveer 40 km).

Natuurlijk zal de landmeter zich niet puur bezighouden met het meten. Hij zal datgene wat hij meet ook moeten benoemen. Dus meet hij als grens een sloot op of een heg; is het gebouw waar hij mee bezig is een woning of een fabriek. In die zin is landmeten voor een gedeelte ook het bedrijven van topografie of het inwinnen van en verwerken van data tot geo-informatie.

In de ruimere betekenis beslaat het werkveld echter meer dan enkel meten. Het verkavelen van grond, plaatsbeschrijving van gebouwen en allerhande constructies opmaken, schatten van verkoopswaardes van onroerend goed, algemene adviserende functie aangaande wettelijke bepalingen binnen het beroepsveld en dergelijke meer, behoren ook tot de reële beroepsuitoefening van de landmeter.


| Meer


Opties:

Artikelnummer

DS276 

Gewicht   

0,000 KG

Verzendkosten

€ 0,00 

Op werkdagen binnen 48 uur verzonden

1-8 dagen

EAN

 

Voorraad

€ 47,95
excl. btw
€ 58,02
incl. btw
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Op verlanglijst
 

Reviews

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.