B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Persoonlijke Verzorging / Lichttherapie / Daglichtlampen
filter_listfilters

Lichttherapie / Daglichtlampen

Weergave:
 


Bezig met laden...
Beurer TL100 2in1 Daglichtlamp 33 cm Wit
Beurer TL100 2in1 Daglichtlamp 33 cm Wit
€ 223,95
€ 270,98
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Beurer TL20 Daglichtlamp 10.000 Lux Wit/Oranje
Beurer TL20 Daglichtlamp 10.000 Lux Wit/Oranje
€ 78,95
€ 95,53
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Beurer TL41 Daglichtlamp Wit/Grijs
Beurer TL41 Daglichtlamp Wit/Grijs
€ 95,95
€ 116,10
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Beurer TL45 Perfect Day Daglichttherapielamp Wit/Grijs
Beurer TL45 Perfect Day Daglichttherapielamp Wit/Grijs
€ 130,95
€ 158,45
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Lichttherapie met daglichtlamp

Lichttherapie is de behandeling van een ziekte, meestal een huidziekte, met behulp van zichtbaar of (meestal) ultraviolet licht.

Dermatologie

  • Het meest gebruikt is UVB, dus met golflengtes tussen 280 en 310 nanometer (nm). Sinds begin jaren 90 gebruikt men narrow-band; het licht bestaat vooral uit golven van 311 nm. Door de belichting wordt de ontstekingsreactie in de huid bestreden, mogelijk doordat de ontstekingscellen door de zonlichtschade te gronde gaan. De belangrijkste aandoeningen die op deze manier behandeld worden zijn psoriasis en (ernstige gevallen van) eczeem.
UVB-therapie kan ook gebruikt worden bij aandoeningen met lichtovergevoeligheid, zoals zonlichtallergie (polymorfe lichteruptie) of erytropoëtische protoporfyrie (een erfelijke, aangeboren overgevoeligheid voor licht). De huid 'went' aan UVB: de dikte van de huid neemt toe, en de dosis uv waarbij zonverbranding ontstaat stijgt. Door de dosis UVB geleidelijk te verhogen, steeds tot er net geen klachten ontstaan, kan de gevoeligheid van de patiënt voor daglicht verlaagd worden. Mogelijke bijwerkingen van UVB-therapie zijn (acuut) verbranding, en op lange termijn een verhoging van het risico op huidkanker.
  • UVA heeft (vergeleken met UVB) weinig effect op de huid. Met behulp van psoralenen kunnen de cellen gevoelig gemaakt worden voor UVA-licht. De behandeling heet dan PUVA. Psoralenen kunnen geslikt worden, of van buiten aangebracht, door ze in badwater op te lossen of als gel aan te brengen. PUVA is effectiever dan UVB, maar heeft ook meer bijwerkingen: huidveroudering, toename van risico op huidkanker. Psoraleentabletten kunnen bovendien misselijkheid geven, en de veroorzaakte overgevoeligheid voor licht kan in de zomer een probleem zijn.
  • De laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar zogenaamde UVA1-therapie: UVA-licht in een hoge dosering. Deze therapie lijkt vooral bij te kunnen dragen aan de behandeling van sclerodermie, en mogelijk eczeem. Deze behandeling kan momenteel alleen in Leiden (LUMC), Amsterdam (AMC) en Nijmegen (UMCN) uitgevoerd worden.
  • Sinds 2014 hebben psoriasispatiënten de mogelijkheid zich te (laten) behandelen met blauw licht. Blauw licht behoort tot het zichtbare spectrum. Aangetoond is dat men psoriasis effectief kan behandelen met licht met een golflengte van 453 nm. Dit komt waarschijnlijk door de eigenschap van blauw licht om de overproductie van huidcellen (keratinocyten) te verminderen, wat een oorzaak is van psoriasissymptomen. Verder vermindert blauw licht de ontstekingsverschijnselen in de psoriatische huid. De behandeling kan plaatsvinden met behulp van een draagbaar medisch hulpmiddel met blauwe leds, waarbij geen actieve bestanddelen of chemische substanties gebruikt worden.
  • Behandelingen met diverse vormen van laserlicht en flitslampen (IPL) alsmede fotodynamische therapie (PDT) worden meestal niet als lichttherapie beschouwd, hoewel er licht gebruikt wordt. Laserbehandeling en flitslampen kunnen worden toegepast bij bepaalde typen pigment- of vaatafwijkingen. Fotodynamische therapie wordt gebruikt bij huidkanker en voorstadia daarvan.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.