B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Speelgoed / Speelgoed / Skateboard/Waveboard/Longboard
filter_listfilters

Skateboard/Waveboard/Longboard

Weergave:
 


Bezig met laden...
Razor Phase 2 Step Black
Razor Phase 2 Step Black
€ 126,95
€ 153,61
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Step Muuwmi Aluminium Rose
Step Muuwmi Aluminium Rose
€ 38,95
€ 47,13
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Street Surfing Fizz Board met Dudies Print 60 cm
Street Surfing Fizz Board met Dudies Print 60 cm
€ 20,95
€ 25,35
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Street Surfing Fizz Wave Twister 85.5 x 22 cm
Street Surfing Fizz Wave Twister 85.5 x 22 cm
€ 37,95
€ 45,92
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Street Surfing Mini SL Blocks
Street Surfing Mini SL Blocks
€ 41,95
€ 50,76
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Skateboard bij online speelgoedwinkel kopen?

Een skateboard is een kleine plank op twee flexibel bevestigde asjes die wordt gebruikt om de sport skateboarden te beoefenen.

Het skateboard is opgebouwd uit:

  • Het board (ook 'deck' genoemd): dit kan verschillende lagen hout bevatten (meestal 7-8, maar ook af en toe 4). Vrijwel alle decks hebben verschillende diktes ook al zitten er even veel lagen, dat is gedaan om het deck lichter of steviger te maken. Met meer lagen of dikkere lagen is het deck steviger maar ook zwaarder. Met minder lagen of dunnere lagen is het deck lichter maar dus ook minder stevig. De meeste decks zoals we die nu kennen worden gemaakt van esdoornhout (maple), simpelweg omdat het sterk, licht en flexibel is.

Het formaat ligt tussen de 60 – 100 cm lang en de 15 – 35 cm breed. Doorgaans zijn skateboards van gelaagd hout, zeldzame uitzonderingen bevatten aluminium, kevlar of glasvezel. De bovenste laag is bedekt met griptape, dit zorgt ervoor dat je niet van je board af glijdt.

  • De trucks bestaan uit:
  • De assen - deze zorgen ervoor dat er een verbinding is tussen de wielen en het board. Hiermee kan men ook grinden. In de 80's en 90's kwamen ook de zogenaamde 'grinders' voor: plastic verdikkingen van de assen als bescherming tegen het grinden. Tegenwoordig worden deze nauwelijks nog gebruikt. Slijtage toont namelijk de mate van gebruik.
  • De baseplate - dit is de verbinding tussen de as en het board
  • De kingpin en bushings - dit is een (meestal verticale) pen die met harde of zachte rubbers de besturing regelt. Harde rubbers voor veel stabiliteit en weinig wendbaarheid (freestyle, downhill) of zachte voor minder stabiliteit en veel wendbaarheid (street, slalom).
  • De (shock-)pads (meestal "risers" genoemd) (schokdempers): dit zijn hardrubberen plaatjes van ongeveer 5 mm dik die tussen het board en de baseplate worden gemonteerd. Zoals de naam het zegt vangt het de schok lichtjes op als je van een grote hoogte naar beneden komt. Schuine pads worden gebruikt om de buiging van het board te compenseren bij de slalom. De meeste moderne skateboards zoals iedereen ze kent hebben ze niet meer, ze zijn echter wel los verkrijgbaar.
  • De lagers (roulementen, bearings): deze moeten in de wielen geplaatst worden en zo kan het board een enorme snelheid krijgen. Verschillende smeermiddelen kunnen gebruikt worden, modernere
  • De wielen: deze zijn dus bedoeld om op te rijden en hebben ook een hardheid in durometer uitgedrukt. Normaal gezien ligt de hardheid rond de 95 - 97 voor freestyle / bowl / street en 73 - 86 voor cruising, downhill en slalom. De wielen zijn gemaakt van polyurethaan. De doorsnede ervan is normaal tussen 50 en 58 mm, maar groter (tot wel 80 mm) en kleiner komen ook voor, evenals hardere wielen, tot wel 100 voor meer snelheid op vlakke oppervlaktes.

Verschil tussen waveboard en skateboard?

Een waveboard is een board met twee wielen, verwant aan een skateboard en een snakeboard. Het board bestaat uit twee smalle platforms, die met behulp van een veer met daaromheen een aluminium of metalen buis aan elkaar zijn verbonden. Elk platform heeft een eigen wiel, dat onafhankelijk van het andere wiel kan draaien. Beide wielen zijn bevestigd aan een schuin aflopende metalen caster, in een hoek van ongeveer 30°, die richting de achterkant van het board staan.

Koop je skateboard, waveboard en longboard veilig en vertrouwd bij online speelgoedwinkel Koopjesgadgets. Profiteer van aantrekkelijke kortingen en gratis verzending bij besteding boven 35,- euro


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.