B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Koken & Tafelen / Pannen / Snelkookpannen
filter_listfilters

Snelkookpannen

Weergave:
 


Bezig met laden...
Bergner  Hogedrukpan 6 liter)
Bergner Hogedrukpan 6 liter)
€ 69,95
€ 84,64
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner RVS 18/10 Hogedrukpannenset 22cm - 4 en 6 liter
Bergner RVS 18/10 Hogedrukpannenset 22cm - 4 en 6 liter
€ 89,50
€ 108,30
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner RVS 18/10 Stoompan 18cm - 2,2 liter
Bergner RVS 18/10 Stoompan 18cm - 2,2 liter
€ 32,95
€ 39,87
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Bergner RVS Hogedrukpan Bern 6 liter
Bergner RVS Hogedrukpan Bern 6 liter
€ 74,95
€ 90,69
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Masterpro RVS 18/10 Snelkookpan 6 liter
Masterpro RVS 18/10 Snelkookpan 6 liter
€ 89,50
€ 108,30
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Snelkookpannen kopen?

Snelkook- of hogedrukpan

Een hogedrukpan, ook wel snelkookpan genoemd, is een pan waarin levensmiddelen onder druk worden gekookt, waarbij de kooktemperatuur hoger is dan 100° Celsius en de gerechten sneller gaar zijn.

De hogedrukpan is zuinig met energie. Weliswaar is het een zware pan met een grote warmtecapaciteit, maar er hoeft maar weinig water aan de kook te worden gebracht. Het voedsel wordt bij een temperatuur boven 100° C bereid, zodat het aanzienlijk sneller gaar is dan met gewoon koken. Daardoor blijven ook meer vitaminen behouden.

Bereidingstijden snelkookpan

Gebruik

De pan, die doorgaans een inhoud heeft van tussen de 2,5 en 10 liter, wordt voor het koken gevuld met een laagje water. Op de bodem komt een treeftje te staan, met daarop een of meer houders waarin groenten, aardappelen of vlees kunnen worden gedaan.

Na het afsluiten van de pan wordt de pan verwarmd. Bij stijgende temperatuur wordt het water steeds heter en verandert een deel van het water in stoom. De druk in de pan zal toenemen, tot de met de overdrukklep ingestelde druk bereikt is. Door de toegenomen druk kookt het water niet bij de gewoonlijke temperatuur (op zeeniveau) van 100° C. Door de hogere druk kan de temperatuur van het water en van de stoom die in de pan zit oplopen tot zo'n 120° C. De druk, en daardoor ook de maximum temperatuur, wordt constant gehouden doordat de overdrukklep stoom laat ontsnappen. Dat gebeurt met een sissend geluid. Omgaan met de pan moet voorzichtig gebeuren omdat de temperatuur hoog is en men zich kan branden aan eventueel ontsnappende stoom.

Men moet tijdens het koken de warmtebron zodanig afstellen dat er nét wat stoom wordt afgeblazen, maar niet te veel, omdat men kookt met relatief weinig water. Als de kooktijd is verlopen moeten het water en de stoom in de pan afkoelen zodat de druk weer afneemt tot een niveau dat de deksel veilig kan worden verwijderd. Men kan dit doen door de warmtebron uit te zetten en te wachten totdat het ontsnappen van stoom stopt. Pas na ongeveer een kwartier mag de pan geopend worden, wat van invloed is op de gaartijd en totale kooktijd, waardoor het gebruik voor kort kokende producten qua tijd weinig besparing oplevert. Een snellere manier is door koud water over te pan te laten lopen.

Moderne pannen hebben een gesloten systeem waarbij zonder meer geen stoom meer ontsnapt. Daardoor is het energieverbruik nog verder teruggebracht. Bij oudere systemen wordt de drukregelaar omlaag geschroefd.

Hoe hoger men zich boven zeeniveau bevindt, bijvoorbeeld in een bergachtige omgeving, hoe lager de luchtdruk is. Bij een lagere luchtdruk kookt water bij een lagere temperatuur. Op bijvoorbeeld circa 1000 m hoogte kookt water bij circa 90° C. Koken met kokend water in een open pan maakt het voedsel dan niet gaar, of het duurt langer. Bovendien worden mogelijk eventuele ziekteverwekkers in het rauwe voedsel niet onschadelijk gemaakt. Zij die op hoogte voedsel willen koken gebruiken vaak een hogedrukpan om de vereiste hoge temperaturen te verkrijgen.

Voorbeelden van bereidingstijden

gerecht kooktijd in minuten
aardappelen 7
bieten 35
sperziebonen 4
witlof 3
vlees stoven 55

Kookgerei

Keukengerei omvat alle gebruiksvoorwerpen in de keuken die dienen om gerechten klaar te maken. Veel keukengerei is gemaakt van kunststof of roestvast staal omdat dit hygiënisch is vanwege het gladde oppervlak, waardoor ziektekiemen geen houvast hebben. Voor gebruiksvoorwerpen die in het bijzonder bedoeld zijn om eten of drinken te nuttigen bezigt men de term eetgerei.

Koop je snelkookpannen en kookgerei veilig en vertrouwd bij Koopjesgadgets


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Koopjesgadgets: cadeauwinkel, warenhuis en speelgoedwinkel


Door de gevolgen van het Coronavirus is het op dit moment enorm druk. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voordat uw bestelling is verzonden of dat deze afgeleverd wordt door de vervoerder.

Onze excuses voor het ongemak!