B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Gereedschap / Sleutels / Steeksleutels

Subcategorieën

filter_listfilters

Steeksleutels

Weergave:
 


Bezig met laden...
Topex Steeksleutelset 6-17mm Din 3110
Topex Steeksleutelset 6-17mm Din 3110
€ 14,95
€ 18,09
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
Topex Steeksleutelset 6-32mm Din 3110
Topex Steeksleutelset 6-32mm Din 3110
€ 50,95
€ 61,65
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Steeksleutel handgereedschap

Een steeksleutel is een stuk handgereedschap waarmee men moeren en bouten kan aan- of losdraaien.

Het open einde van een steeksleutel past met zeer weinig speling over de evenwijdige en tegenover elkaar liggende zijden van een zeskantige of vierkante moer of boutkop (dit in tegenstelling tot een ringsleutel: die gebruikt alle hoeken van een moer of boutkop). De opening van de steeksleutel is vrijwel altijd geplaatst onder een hoek van 15°. Dit maakt het mogelijk de sleutel te gebruiken daar waar weinig draairuimte is. Draaien van de steeksleutel over de lengte-as geeft immers 2 × 15° = 30°, de zeskant van de bout/moer is 360 / 6 = 60°.

Steeksleutels hebben meestal aan ieder einde een opening, maar wel van verschillende grootte. Het getal slaat op de sleutelwijdte. Veel voorkomende combinaties zijn 6–7 mm, 8–9 mm, 10–11 mm, 12–13 mm, 14–15 mm, 16–17 mm en 18–19 mm.

Hoe groter de aan te spannen bout, hoe groter het aanhaalmoment mag zijn. Om dit te bereiken worden de steeksleutels naargelang de sleutelwijdte langer.

Sommige fabrikanten vervaardigen sleutels met aan één einde een steeksleutel en aan het andere einde een ringsleutel van dezelfde maat.

Het verschil van een steeksleutel met een verstelbare moersleutel, zoals de bahco, is dat een steeksleutel gemaakt is voor die specifieke maat en daardoor beter past dan een bahco. Bovendien is de kans op het beschadigen van de bout of moer kleiner omdat de hefboomlengte op de maat van bout of moer is afgestemd.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Koopjesgadgets: cadeauwinkel, warenhuis en speelgoedwinkel


Door de gevolgen van het Coronavirus is het op dit moment enorm druk. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voordat uw bestelling is verzonden of dat deze afgeleverd wordt door de vervoerder.

Onze excuses voor het ongemak!