B2C - B2B Cadeaushop
 • checkGratis verzending vanaf €35,-
 • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home / Gereedschap / Schroevendraaiers / Torx Schroevendraaiers

Subcategorieën

filter_listfilters

Torx Schroevendraaiers

Weergave:
 


Bezig met laden...
CON-P CPT312910 Torx Schroevendraaier TX10
CON-P CPT312910 Torx Schroevendraaier TX10
€ 5,95
€ 7,20
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
CON-P CPT312915 Torx Schroevendraaier TX15
CON-P CPT312915 Torx Schroevendraaier TX15
€ 6,95
€ 8,41
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
CON-P CPT312925 Torx Schroevendraaier TX25
CON-P CPT312925 Torx Schroevendraaier TX25
€ 6,95
€ 8,41
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
CON-P CPT312930 Torx Schroevendraaier TX30
CON-P CPT312930 Torx Schroevendraaier TX30
€ 6,95
€ 8,41
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen
CON-P CPT312940 Torx Schroevendraaier TX40
CON-P CPT312940 Torx Schroevendraaier TX40
€ 7,95
€ 9,62
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Torx schroevendraaiers kopen?

Een schroevendraaier is een stuk gereedschap waarmee schroeven worden aangebracht en verwijderd. Het bestaat uit een handvat met een metalen steel waarvan het uiteinde zo gevormd is dat het in de kop van een schroef past.

Schroevendraaiers zijn in velerlei soorten, afmetingen en kwaliteiten verkrijgbaar. Er bestaan schroevendraaiers met een platte punt, alsook met een ster of kruiskop. Goede schroevendraaiers zijn vervaardigd van speciale staalsoorten. Bij een juiste toepassing zijn ze praktisch onbreekbaar. Het heft van een schroevendraaier wordt meestal gemaakt van een slagvaste, onbreekbare kunststof. Soms vervaardigt men het heft nog van een taaie houtsoort. De grootte van schroevendraaier en schroef dienen bij elkaar te 'passen'.

In plaats van grote schroevendraaiers worden tegenwoordig vaker schroefboormachines met losse schroefbits gebruikt. Deze zeskante stiftjes zijn er in velerlei vormen, de kop kan kruisvormig of stervormig, plat, zeskantig of vierkant zijn. De bits worden in een magnetische houder geplaatst die in de boormachine wordt geklemd. Toch gebruikt men niet voor alle schroeven een schroefboormachine. Horlogemakers en instrumentmakers bijvoorbeeld gebruiken voor het fijne werk heel speciale kleine schroevendraaiers.

Doorgaans worden schroeven rechtsom vastgedraaid en linksom los.

Veelgebruikte types schroevendraaiers:

De laatste twee types lijken op elkaar en worden daardoor soms verwisseld. Aangezien de hoek van de kop verschillend is en Pozidriv vier extra ribben heeft, zal alleen een goede passing optreden indien het juiste gereedschap wordt toegepast. Bij gebruik van het juiste Pozidriv-schroefbit of schroevendraaier zal de schroef ook bij horizontaal houden van de schroef in het bit blijven zitten.

Er bestaan schroevendraaiers voor bijna elke kop, maar deze zijn minder courant.

 • buitenzeskant;
 • inbus;
 • torx;
 • Tri-Wing (TW).
 • Xeno (SL/PZ, combinatie van sleuf en Pozidriv)

De grootte van de kop wordt aangeduid met een getal. Bijvoorbeeld: een PZ2-schroevendraaier heeft een grote sterkop.

Voor werk aan elektrische installaties bestaan er geïsoleerde schroevendraaiers, die meestal tot een spanning van 1000V veilig zijn.

Torx

Een torxschroef is een schroef die met torx gereedschap moet worden gemonteerd. Dit type schroef dateert vanaf 1967 en komt de laatste jaren steeds meer opzetten als alternatief voor onder andere de kruiskopschroef. Ook is er de zogenoemde torxbout die, net als de torxschroef, een groot aantal toepassingen kent. De afmetingen van de torxschroeven en -bouten staan beschreven in ISO 10664-2014 - Torx.

Torxbouten worden onder andere in de automobielindustrie gebruikt.

De torxkop op een schroef bestaat uit een stervormig gat met zes hoekpunten waarin bijbehorend gereedschap past. Voordelen zijn een betere krachtoverbrenging tussen gereedschap en schroef, en minder kans dat het gereedschap uit de schroef schiet. Hierdoor wordt montage vergemakkelijkt. Het koppeloverdracht bij torx is zo hoog dat het kan gebeuren dat de kop van schroef of gereedschap afbreekt tijdens montage.

Voor gebruik in hardhout zijn speciale schroeven te krijgen die voorzien zijn van een punt met een soort boorsysteem. De schroef maakt hiermee eerst een gat in het hout alvorens hij zich vastzet met het verderop de schroef aangebrachte schroefdraad.

Er bestaan verschillende gereedschappen voor het monteren van torxschroeven:

 • Torxsleutels - in de vorm van inbussleutels of met T-greep
 • Torxschroevendraaiers - een schroevendraaier met torxkop
 • Torxbits - torxschroefbits voor gebruik in een schroefboormachine
 • E-Torx doppen - voor gebruik met een dopsleutel voor uitwendige torx schroeven

Varianten

 • Torx TR. Net als bij inbus bestaat er ook een torx veiligheidsschroef met een pen in het midden, Torx Tamper Resistant. Dit soort schroef kan alleen met torx tr gereedschap worden gemonteerd. Tegenwoordig is dit gereedschap ook weer makkelijk te verkrijgen en zijn deze schroeven dus niet meer echt veilig. Torx tr gereedschap is andersom wel te gebruiken voor conventionele torx schroeven.
 • E-Torx. De dopsleutelvariant, External (uitwendig) Torx, waarbij de schroef en dop eruit zien als een omgekeerde conventionele torx.

Maten

Evenals sleuf- en kruiskopschroeven kennen torxschroeven ook verschillende maten. Echter bij de laatste lukt het niet om gereedschap van een onjuiste maat te gebruiken. De maat moet namelijk exact overeenkomen, en wordt daarom ook op de verpakking (van zowel de schroeven als gereedschap) aangegeven. De maataanduiding bestaat uit een hoofdletter T waarachter een getal te lezen is. De maten lopen van T1 (0,81 mm) tot en met T10 opeenvolgend. Hierna zitten er stappen van vijf tussen de maten (T15, T20, T25, T30, etc.). (Uitzondering is tussen T25 en T30 want hiertussen zit ook nog een veelgebruikte variant, T27)

Gereedschap voor bedrijven

Koop je gereedschap voor bedrijven veilig en vertrouwd bij Koopjesgadgets. De voordelen hiervan zijn: je kunt je gereedschap op ieder adres in Nederland af laten leveren. Wanneer je meerdere producten besteld dan ontvang je een aantrekkelijke korting. In mijn webshop heb je de mogelijkheid om de prijzen inclusief of exclusief BTW te bekijken. Zodra je bestelling de status van 'verzonden'krijgt ontvang je een digitale factuur op het opgegeven emailadres voor je boekhouding. is je onderneming buiten Nederland gevestigd dan verleggen wij de BTW, voorwaarde is wel dat je de volledige informatie van je onderneming verstrekt zoals BTW- nummer en inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel.

Koop je Torx schroevendraaiers voor klusser en bedrijven veilig en vertrouwd bij online warenhuis Koopjesgadgets


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Koopjesgadgets Cadeauwinkel voor Kunst, Spaarpotten en Speelgoed


Door de gevolgen van het Coronavirus is het op dit moment enorm druk. Daardoor kan het voorkomen dat het langer duurt voordat uw bestelling is verzonden.

Onze excuses voor het ongemak!