<
Winkelwagen Geen producten

BBQ - Barbecue

Barbecue & BBQ accessoires

Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als "barbeque" geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.

 » Houtskoolbarbecue » Gasbarbecue » Elektrische barbecue » Barbecue accessoire
Weergave:


Bezig met laden...
16-delig Barbecueb.. Artikelnr: DSS-DS45535
BBQ collection Roestvrijstalen barbecue-bestek Deze prachtig..
 
Per € 16,95 *
Barbecue accessoir.. Artikelnr: DSS-DS56305
Barbecue accessoires Een 3 delige RVS BBQ-accessoires set. ..
 
Per € 9,95 *
Barbecue accessoir.. Artikelnr: DSS-DS32687
Barbecue accessoires Een 6 delige RVS BBQ-accessoires set. ..
 
Per € 8,75 *
Barbecue rechthoek.. Artikelnr: DSS-DS80174
Luxe Barbecue met zijtafels  Met (wegklapbare) zijtafel..
 
Per € 31,95 *
Barbecue starter 1.. Artikelnr: DSS-DS34770
Barbecue starter Een houtskool starter van metaal om gemakke..
 
Per € 7,95 *
Barbecue worstgrill Artikelnr: DSS-DS57374
Barbecue worstgrill Een nieuwe wijze van worstjes grillen op..
 
Per € 3,95 *
BBQ Barbecue - bo.. Artikelnr: DSS-DS78640
BBQ Barbecue, bolvorm Voorzien van 2 wielen voor het gemakke..
 
Per € 27,95 *
BBQ Barbecue gere.. Artikelnr: DSS-DS99678
BBQ Barbecue gereedschapset (4 dlg) in koffer Deze roestvrij..
 
Per € 19,50 *
BBQ Barbecue vent.. Artikelnr: DSS-DS03270
BBQ Barbecue ventilator Een snelle manier om een vuurtje aan..
 
Per € 3,95 *
BBQ Barbecue-brik.. Artikelnr: DSS-DS79992
BBQ Barbecue-briketten (2 stuks) Deze briketten hebben geen ..
 
Per € 2,95 *
BBQ Barbecue-scho.. Artikelnr: DSS-DS93621
BBQ Barbecue-schort met handschoen Onmisbaar bij de barbecu..
 
Per € 9,50 *
BBQ Kolom-barbecue Artikelnr: DSS-DS91017
BBQ Kolom-barbecue Met aan de onderzijde van de kolom een ve..
 
Per € 54,95 *

Barbecue of BBQ


Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als "barbeque" geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.

Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. Vaak worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.

Soorten barbecue

Vaak worden de warmte en het vuur van een barbecue, die nodig zijn om te roosteren, gemaakt door houtskool (al dan niet als briketten) aan te steken. Er zijn tegenwoordig ook elektrische barbecues en gasbarbecues, die binnen kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook pelletbarbecues, die worden gestookt op houtpellets met het gemak van een gasbarbecue.

Een aan de barbecue verwante techniek om te roosteren is het schwenkbraten.

Houtskoolbarbecue

Om de houtskool makkelijk te laten branden, worden aanmaakblokjes gebruikt. Men heeft daarbij keuze uit witte en bruine aanmaakblokjes, waarbij de witte doorgaans op basis van lichtere aardolieproducten zijn vervaardigd, en de bruine bestaan uit een mengsel van zaagsel en paraffine of plantaardige oliën. Er wordt afgeraden met spiritus of brandgel de houtskool aan te steken: dit kan brandwonden opleveren. De houtskoolbarbecue is binnen een halfuur klaar voor gebruik. Door de barbecue eerst goed voor te verwarmen - met een gesloten deksel - wordt het rooster voorbereid. De temperatuur van het vuur is te bepalen met de hoeveelheid zuurstof.

Gasbarbecue

De gasbarbecue heeft de snelheid als voordeel boven de houtskoolbarbecue. Een druk op de ontstekingsknop en binnen 10 tot 15 minuten is de barbecue gereed. Een gasbarbecue is vrij makkelijk te gebruiken. De branders onderin zorgen voor warmte. Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. Dit gas staat in de fles onder matige druk; wanneer de druk wegvalt verdampt de vloeistof en wordt het gas. Bovendien is het voor de gezondheid een stuk beter, doordat het vet weggeleid wordt via gleuven in de grillplaten naar een opvangreservoir. De aangename smaak van houtskoolgrillen kan vervangen worden door een rookbox voorzien van houtsnippers met geur of door specerijen.

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue is binnen enkele minuten opgewarmd. Deze gebruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Bovendien koelt deze barbecue na gebruik snel af. Door de constante warmtetoevoer kan het eten snel bereid worden. Deze barbecue is ook binnen te gebruiken, wat handig is als het weer te slecht is om buiten te barbecuen. Ook is het hiermee mogelijk om in een flat op het balkon te barbecuen zonder dat de buren hier last van hebben, aangezien deze barbecue weinig rook geeft.

Pelletbarbecue

De pelletbarbecue is een elektronisch geregelde barbecue op houtpellets gestookt. De barbecue start automatisch op en binnen 15-25 minuten is deze klaar voor gebruik. De temperatuur wordt ingesteld en door de controller wordt deze gehandhaafd. De houtpellets zijn vervaardigd uit zuiver zaagsel van loofhout. Door verschillende houtsoorten te gebruiken kan men verschillende (rook)smaken aan het eten toevoegen. De pelletbarbecue is indirect gestookt, daardoor verbrandt het eten niet snel. Tevens worden de vetten en sappen, die vrijkomen tijdens het grillen, afgevoerd naar een opvangreservoir.

Technieken

Er zijn verschillende barbecuetechnieken; direct (grillen) en indirect. Bij directe barbecue ligt het voedsel direct boven de warmtebron. Bij indirecte barbecue wordt het voedsel in de barbecue niet boven maar buiten de directe stralingswarmte van de hittebron geplaatst. Als het deksel op het geheel wordt geplaatst, ontstaat een afgesloten geheel waarbij het voedsel door de indirecte hitte van de hittebron als in een convectieoven gegaard wordt. Door het openen of sluiten van de ventilatieopeningen kan de temperatuur worden geregeld.

Een andere vorm van vlees roosteren is Schwenkbraten.

Gezond babecueën

Door de indirecte barbecuetechniek wordt er veel gezonder gebarbecued, voedsel zal minder snel aanbranden. Erg belangrijk is ook om je voedsel vooraf in te smeren met olie. De olie (en ook een marinade) beschermt het voedsel tegen aanbranden, wat er opnieuw voor zorgt dat de barbecue een stuk gezonder wordt. Olie, marinade (natte), kruiden (rubs) en sauzen zijn condimenten en worden vaak gebruikt tijdens de barbecue.

 | Meer

Registreer je als klant en spaar voor 10% korting!

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.