B2C - B2B Cadeaushop
  • checkGratis verzending vanaf €35,-
  • checkMeer bestellen = meer korting
Prijzen: incl.excl.BTW
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
filter_listfilters

Windschermen

Weergave:
 


Bezig met laden...
Summertime PE Windscherm 4m
Summertime PE Windscherm 4m
€ 20,95
€ 25,35
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down
shopping_cartBestellen

Windscherm

Met een windscherm wordt een opstand bedoeld, die de wind min of meer tegenhoudt. Hierdoor ontstaat aan een kant een luwte.

Het kan heel simpel gemaakt zijn van geweven materiaal (doek), gespannen tussen staanders. Deze staanders kunnen bestaan uit eenvoudige houten stokken of metalen buizen. De laatste zijn dan meestal deelbaar in veelal 3 stukken, zodat het scherm eenvoudig kan worden opgebouwd en afgebroken. Daardoor is zo'n scherm gemakkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand. De staanders worden rechtop gehouden door middel van scheerlijnen en grondpennen of tentharingen.

Een andere vorm van een windscherm is een afscheiding bij een terras of tuinzitje. Deze vindt men dan ook meestal bij een woning of andere min of meer permanente opstal. Zulke schermen bestaan uit een samenstelsel van stevig materiaal, zoals hout, metaal, kunststof en vaak geheel of gedeeltelijk voorzien van glas. Ook schermen van tussen staanders gevlochten twijgen kunnen dienstdoen om de wind te keren.

Op motoren, brommers en fietsen kan vaak een windscherm (toerruit) gemonteerd worden, die de berijder bescherming biedt tegen regen en wind. Zulke schermen worden gemaakt van een goeddeels onbreekbare en doorzichtige kunststof.

In de fruitteelt worden voor het beschermen van de fruitbomen en het fruit aan de bomen rondom boomgaarden windschermen aangeplant. Deze windschermen kunnen bestaan uit zwarte els, Italiaanse els, witte els, schietwilg, haagbeuk of coniferen.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten


| Meer

We gebruiken cookies om de inhoud van de site en advertenties voor jou passend te maken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie met onze partners over het gebruik van onze site voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan hen hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.